T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Keçiören Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

Merkezimiz 1983 yılında, Altındağ ilçesine bağlı olarak 23 Nisan İlköğretim Okulu bahçesinde 5 derslik, 2 idareci odası ve 1 büro ile eğitim öğretime başlamıştır.

Merkezimiz 1983 yılında, Altındağ ilçesine bağlı olarak 23 Nisan İlköğretim Okulu bahçesinde 5 derslik, 2 idareci odası ve 1 büro ile eğitim öğretime başlamıştır.

Daha sonra Keçiören´in ayrı ilçe olması nedeniyle Keçiören Halk Eğitim Merkezi unvanını almış ve müstakil bir müdürlük olmuştur. 1986 yılında döner sermaye işletmesi hakkı verilerek döner sermayeli kuruluş haline gelmiştir.

Binaların hizmete yetersiz olması nedeniyle Kızlarpınarı Caddesi No: 224´ de bulunan merkezimizin arsası bakanlıkça satın alınmış 1988 yılında da ihale edilerek yapımına başlanılmıştır. Hizmet binamız 1990 yıllında bitirilmiş olup, aynı yıl içinde eğitim-öğretime açılmıştır. Binamızın donanımı Genel Müdürlük ve mahalli imkânlarla sağlanmıştır. Isınma kalorifer (fueloil) ile sağlanmakta olup, doğalgaz dönüşümü yapılmıştır.

Hizmet binamız 4 atölye 7 sınıf ve toplantı salonuyla birlikte 11 derslikten ibarettir.

1991-95 yılları arasında bina talebi karşılayamadığı için boş mekânlar ahşapla bölünerek 1 Anne Çocuk Eğitimi Sınıfı, 1 Nakış Sınıfı, 1 Çocuk Oyun Odası, 1 Hizmetli odası elde edilerek eğitime devam edilmiştir.

Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılmıştır ve yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçede tek merkez olması sebebi ile ilçenin adı verilmiştir.

Fiziki imkânlar dâhilinde istenen dalda kurs açılarak gençlerimizin meslek ve beceri sahibi olmaları sağlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.01.2020 - Güncelleme: 20.01.2020 13:56 - Görüntülenme: 1292
  Beğen | 0  kişi beğendi